Και έρχεται η ώρα που γίνεσαι μανούλα!!!
29/02/2016
Τα Δελφίνια “κολύμπησαν” στο κέντρο του Βόλου!
15/03/2016

Πόσο καθαρή και ασφαλής είναι η πισίνα;

Άγχος, άγχος,άγχος!!!!

Μανούλα, δεν χρειάζεται άγχος!!! Μόνο θετική ενέργεια… Τα κάνεις όλα τέλεια!!!

Και εκεί που πας για ένα καφεδάκι να ξεσκάσεις, έρχεται η συζήτηση με τις άλλες μανούλες για τη δραστηριότητα που αποφάσισες να ξεκινήσεις με το μωράκι σου, τη Βρεφική Κολύμβηση. Και ξεκινάνε οι ερωτήσεις…

“Είναι καθαρή η πισίνα; Είναι ζεστό το νερό της πισίνας; Και είναι με χλώριο η πισίνα; Και που ξεντύνονται τα μωράκια; Έχει ειδικό χώρο για να είμαστε εμείς με τα μωράκια μας; Και εάν έρθω και εγω, πού θα το βάλω να με περιμένει μέχρι να ντυθώ;”vrefiko kolymbh volos delfinia

Βουνό από ερωτήσεις και εσύ ενώ έχεις ηρεμήσει με όλες αυτές τις “απορίες-ανασφάλειες”, αρχίζεις πάλι να τα σκέφτεσαι και ν’ αμφιβάλλεις..” Όμως, μανούλα δε χρειάζεται ν’ακούς κανέναν. Μία επίσκεψη στο χώρο που πραγματοποιείται το πρόγραμμα και μία συζήτηση με τον “σωστό” εκπαιδευτή, θα σε καθησυχάσει!

Μία πισίνα που φιλοξενεί καθημερινώς πολλά παιδάκια, όπως και ενήλικες, δε γίνεται να μην την προσέχουν οι αρμόδιοι. Άλλωστε, για τη διατήρηση ενός υγιεινού νερού ισχύουν κάποιοι κανόνες, οι οποίοι καθορίζονται και βάσει νόμου.

Το φιλτράρισμα του νερού είναι απαραίτητο, όπως και η χρήση του χλωρίου για την αποφυγή ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών. Το “χλώριο” είναι η ΚΥΡΙΑ και πλέον ενδεδειγμένη απολυμαντική ουσία γι’αυτήν την περίπτωση.

Η ποσότητα λοιπόν του χλωρίου στην πισίνα μας είναι πολύ χαμηλή, αλλά ικανή στην αποτελεσματικότητά της, καθώς μπορεί να απολυμάνει το νερό, χωρίς να δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ποσότητα που χρησιμοποιείται είναι 0,60mg/l.

Φαντάσου μανούλα, ότι το νερό που πίνουμε έχει 20-50mg/l. Οπότε μη στεναχωριέσαι!!!

“Μα έχω ακούσει ότι καλύτερα είναι σε πισίνα με ΟΖΩΝ και ΟΧΙ με ΧΛΩΡΙΟ;”
(Αυτός ο καφές τελικά δεν θα βγει σε καλό!!!)

Πισίνα ΧΩΡΙΣ ΧΛΩΡΙΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!!!!!!!

Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ τρόποι απολύμανσης της πισίνας, που την απολυμαίνουν ΤΟΠΙΚΑ! Άρα, ΠΡΕΠΕΙ να συνυπάρχουν με το χλώριο για να υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα.

ΑΡΑ, ΟΙ ΠΙΣΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΖΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΟ!!!

Η θερμοκρασία της πισίνας κυμαίνεται στους 30C, όπου είναι ιδανική θερμοκρασία για μωράκια, παιδάκια και ενήλικες.
Το νερό της πισίνας θα πρέπει να έχει τιμή PH 7,6 για να μπορεί να δράσει αποτελεσματικά η δράση του χλωρίου.

Όσο, για το περιβάλλον στο οποίο ξεντύνονται και ντύνονται, οι μανούλες με τα μωράκια τους, όπως και οι μπαμπάδες με τα μωράκια τους είναι διαφορετικός από τους χώρους (αποδυτήρια) που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα παιδάκια και οι ενήλικες! Το προσωπικό καθαριότητας, προσπαθεί ΠΑΝΤΑ να είναι καθαρά τα αποδυτήρια για σας και τα παιδάκια σας!

Ο Όμιλος “Δελφίνια Βόλου” έχει φτιάξει όμορφα κρεβατάκια για ν’ακουμπάτε τα μωράκια σας και να είναι πιο εύκολο να τα ντύσετε και να τα ξεντύσετε! Υπάρχει και χώρος για ν’αφήνετε και το καροτσάκι σας, αλλά και τα πράγματά σας!

Ο καφές πάντα με άλλες μανούλες είναι ανταλλαγή απόψεων για τα παιδιά μας. Όλες θέλουμε το καλύτερο γι’αυτά και προσπαθούμε καθημερινώς ν’ ανταπεξέλθουμε “ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ” στις υποχρεώσεις τους.
Γι’ αυτό, θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένες πλήρως για το κάθετι και ό,τι ακούμε να το εξετάζουμε πολλές πολλές πολλές φορες.

Ο κόσμος μας είναι σκληρός και αρκετές φορές ΑΔΙΚΟΣ!

Όλα γίνονται, λοιπόν, με το πιο όμορφο χαμόγελό σας, καθώς τα μωράκια σας είναι ο “καθρέφτης” σας!!!

Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό!

Από την Κωνσταντίνα Δεληγιάννη, Προπονήτρια Αθλητικού Ομίλου Δελφίνια Βόλου