Δελφίνια Βόλου στην Θεσσαλονίκη
23/02/2016
Πόσο καθαρή και ασφαλής είναι η πισίνα;
04/03/2016

Και έρχεται η ώρα που γίνεσαι μανούλα!!!

DCIM100GOPRO

Η ζωή σου,το σώμα σου, η καθημερινότητά σου, όλα αλλάζουν,αλλά εσύ είσαι η πιο “ευτυχισμένη” μανούλα στον κόσμο!!!

Θες το καλύτερο για το μωράκι σου και γι’αυτό αρχίζεις να ψάχνεις τί μπορείς να του προσφέρεις στους πρώτους μήνες της ζωής του για πιο ήρεμη, όμορφη και υγιέστερη καθημερινότητα!

Στο εξωτερικό, από τις πρώτες, κιόλας μέρες της γέννησης ενός μωρού, οι παιδίατροι ενημερώνουν τους γονείς για την ευεργετική δράση του υγρού στοιχείου. Η Βρεφική Κολύμβηση, άλλωστε, είναι η μοναδική δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ένα μωράκι.
Βέβαια, εδώ στην Ελλάδα, και οι Ελληνίδες μανούλες , είμαστε λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι της αθλητικής παιδείας. Φοβόμαστε για τα πάντα, χωρίς να σκεφτόμαστε πολλές φορές λογικά. Σκέψου, ότι ένα μωράκι μπορεί να κολυμπήσει ,ενώ ακόμα δεν έχει περπατήσει!!!! Και αυτό είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!

Βρεφική κολύμβηση

Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει, η βρεφική κολύμβηση και σε σένα μανούλα αλλά και στο μωράκι σου, είναι πολλά.

Το πρόγραμμα της βρεφικής κολύμβησης απευθύνεται σε μωράκια από 3 μηνών έως 3,5 χρονών με τη συνοδεία ενός γονέα. Σ’αυτό το πρόγραμμα, γίνεται η εκμάθηση κολύμβησης μέσα από το παιχνίδι σ’ενα όμορφο και φιλικό περιβάλλον. Τα βρέφη αισθάνονται ότι παίζουν, ενώ στην ουσία εκπαιδεύονται, με την καθοδήγηση του “σωστού” εκπαιδευτή.

10628502_10206632662319662_3449943534002785731_nΚαι αφού έχουμε πάρει, λοιπόν, την απόφαση να ξεκινήσουμε και ν’ακολουθήσουμε το πρόγραμμα, έρχονται οι γνωστές ανασφάλειες, εάν θα τα “καταφέρουμε” σαν μανούλες και εάν θα τα “καταφέρει” το μωράκι μας.

Η βρεφική κολύμβηση, είναι η πιο ευεργετική δραστηριότητα, όπως έχει αποδεχτεί και από την επιστημονική κοινότητα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Τα βρέφη έχουν έμφυτη τη συμπεριφορά σε υδάτινο περιβάλλον, αφού 9 μήνες στην κοιλίτσα μας “κολυμπούσαν”.
Επίσης, μετά τη γέννηση τους τα βρέφη έχουν κάποιες συγκεκριμένες “αντανακλαστικές κινήσεις” μέσα στο νερό, όπως είναι το κράτημα της αναπνοής τους.
Γι’ αυτό λοιπόν, όμορφες μανούλες τα μωράκια μας είναι πολύ δύσκολο να πνιγούν!!!

Δε χρειάζεται άγχος! Εφόσον, έχετε επιλέξει τον “σωστό” εκπαιδευτή για να σας κατευθύνει σ’ αυτήν την όμορφη εμπειρία, θα πρέπει να του δείξετε εμπιστοσύνη. Χαλαρώστε και απολαύστε την πρώτη σας “προπόνηση” με το μωράκι σας και όλα θα πάνε καλά!

Σε κάθε μάθημα, θα νιώθεις πως είναι η πρώτη φορά, καθώς το μωράκι σου θα σε εκπλήσσει συνεχώς. Οι κινήσεις του, οι αντιδράσεις του, οι εκφράσεις του προσώπου του θ’αλλάζουν συνεχώς και εσύ θα είσαι πολύ “περήφανη’ γι’αυτό!!!

Θα δεις και θα με θυμηθείς!!!
Όπως και μέσα από τη βρεφική κολύμβηση, μπορείς ν’αντιληφθείς το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός και το μωράκι σου μεγαλώνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς!!!

Τα συναισθήματα πολλά και μοναδικά και αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο μια μανούλα που έχει μπει στο πρόγραμμα!!!

Μην χάνεις λοιπόν χρόνο! Δοκίμασε και συ με το μωράκι σου να “δυναμώσετε” ακόμα πιο πολύ τον “γόρδιο” δεσμό σας!!!!

Από την Κωνσταντίνα Δεληγιάννη, προπονήτρια του Αθλητικού Ομίλου Δελφίνια Βόλου